BOOK NOW

Πώς να επιλέξω το καταλληλότερο από τα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια για τις διακοπές μου στη Μυτιλήνη – Λέσβο.

Η Λέσβος ή Μυτιλήνη όπως συνηθίζεται να αποκαλείται από τους κατοίκους της Ηπειρωτικής Ελλάδας, είναι γνωστή για την αγνότητα και τη φιλοξενία των κατοίκων της. Διαθέτει μία πληθώρα καταλυμάτων και ξενοδοχείων, από ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, οικονομικά ξενοδοχεία έως πολυτελή διαμερίσματα, κατοικ...

Read more →

Η Λέσβος ή Μυτιλήνη όπως συνηθίζεται να αποκαλείται από τους κατοίκους της Ηπειρωτικής Ελλάδας, είναι γνωστή για την αγνότητα και τη φιλοξενία των κατοίκων της. Διαθέτει μία πληθώρα καταλυμάτων και ξενοδοχείων, από ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, οικονομικά ξενοδοχεία έως πολυτελή διαμερίσματα, κατοικίες και πολυτελή ξενοδοχεία.

Αγίου Θεράποντα

Όμως ποια είναι τα βασικά κριτήρια για να αποφασίσω ποιο ξενοδοχείο στη Μυτιλήνη είναι καταλληλότερο για τις φετινές μου διακοπές;

Σας παραθέτουμε 3 βασικά κριτήρια για την επιλογή του καταλληλότερου ξενοδοχείου στη Μυτιλήνη – Λέσβο, που να ικανοποιεί τις προσωπικές σας επιθυμίεςβαίνει όμως το ίδιο και με το νερό.

 

1. Η περιοχή που βρίσκεται το κατάλυμα – ξενοδοχείο στη Λέσβο

Αρχικά επιλέγουμε την τοποθεσία που θέλουμε να αποτελεί βάση για τις διακοπές μας στη Μυτιλήνη.

  • Εάν επιθυμείτε να γνωρίσετε κατά βάση τη πόλη της Μυτιλήνης ή επισκέπτεστε τη Μυτιλήνη για επαγγελματικούς σκοπούς τότε θα αναζητήσετε ξενοδοχεία στη πόλη της Μυτιλήνης ή κοντά σε αυτήν, όπως για παράδειγμα στην περιοχή Βαρείας (πλησίον αεροδρομίου) ή στην περιοχή Παναγιούδας.
  • Εάν επιθυμείτε απλά να χαλαρώσετε σε μία παραθαλάσσια περιοχή απολαμβάνοντας τη θάλασσα της Λέσβου, χωρίς πολλές περιηγήσεις και μετακινήσεις μπορείτε να επιλέξετε ξενοδοχεία στον γραφικό Μόλυβο ή Πέτρα, στα Βατερά με την παραλία των 7 χιλιομέτρων, στην Σκάλα Ερεσού ή στο Πλωμάρι.
  • Εάν επιθυμείτε να συνδυάσετε χαλάρωση και εξερεύνηση της Λέσβου η καταλληλότερη τοποθεσία στη Λέσβο είναι η Σκάλα Καλλονής. Βρίσκεται στο κέντρο της Λέσβου με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιεί τους χρόνους μετακίνησης που απαιτούνται για να ανακαλύψετε τις σπάνιες ομορφιές της Λέσβου – Μυτιλήνης, για να επισκεφτείτε τα πολυάριθμα μοναστήρια της Λέσβου όπως τη Μονή Λειμώνος, τον Ταξιάρχη Μανταμάδου, τον Άγιο Ραφαήλ, την Παναγιά της Πέτρας και της Αγιάσου, τη Μονή Υψηλού κα., καθώς και όλους τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της Λέσβου, προσφέροντας παράλληλα και χρόνο για χαλάρωση και ηρεμία στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Σκάλας Καλλονής, στο οποίο πολύ κοντά βρίσκεται η κωμόπολη Καλλονή με την πλούσια αγορά της και το Κέντρο Υγείας.
  • Εάν επιθυμείτε διακοπές στη Λέσβο αλλά σε μοναχικό τοπίο και μακριά από τον κόσμο σίγουρα θα μπορέσετε να βρείτε ένα μικρό ξενοδοχείο ή μικρά ενοικιαζόμενα δωμάτια  σε όλη την έκταση της Μυτιλήνης – Λέσβο.

2. Το είδος των διακοπών.

  • Για διακοπές σε ζωντανούς ρυθμούς και δυνατή νυκτερινή διασκέδαση επιλέξτε ένα ξενοδοχείο στη πόλη Μυτιλήνη.
  • Για πιο ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές επιλέξτε ξενοδοχείο σε μία από τις γνωστότερες περιοχές όπως Μόλυβο, Πέτρα, Σκάλα Καλλονής, Σκάλα Ερεσού, Γέρα ή Πλωμάρι., χωρίς ωστόσο όμως να λείπει, εάν θελήσετε, η νυκτερινή ζωή.
  • Για τους λάτρεις της φύσης ιδανικότερο ξενοδοχείο στη Μυτιλήνη – Λέσβο είναι ένα από τα ξενοδοχεία στη Σκάλα Καλλονής καθώς η περιοχή λόγο και του υγροβιότοπου που διαθέτει και τον οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 288 σπάνια είδη πτηνών, έχει χαρακτηριστεί προστατευμένη περιοχή (Natura 2000). Επίσης, λόγο του επίπεδου εδάφους της, θεωρείται ιδανική περιοχή για ενηλικιωμένους, για οικογενειακές διακοπές και για αθλητικές διακοπές.

3. Η πλησιέστερη παραλία.

  • Για κρύα και βαθιά νερά επιλέξτε ξενοδοχείο κοντά στις περιοχές Εφταλού, Σίγρι, Άγιο Ισίδωρο και Θερμή.
  • Για μεγάλες παραλίες στο πέλαγος με άμμο και λίγο βοτσαλάκι, επιλέξτε ξενοδοχεία κοντά στις περιοχές, Βατερά, Ερεσό, Ξαμπέλια, Πέτρα και Άναξο.
  • Για παραλίες με άμμο και όχι απότομη θάλασσα επιλέξτε ξενοδοχεία κοντά στον κόλπο Καλλονής. Ιδιαίτερα η παραλία της Σκάλας Καλλονής προσφέρεται για ξένοιαστες και ασφαλής διακοπές των μικρών επισκεπτών του νησιού.

Αφού ιεραρχήσετε τις προτεραιότητες και τις ανάγκες σας σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια, μπορείτε να επιλέξτε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή που καταλήξατε σύμφωνα με το γούστο σας και την οικονομική δυνατότητά σας. Υπάρχουν πολύ αξιόλογα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε όλο τη Λέσβο, που σίγουρα κάποιο θα βρείτε που να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας για τις διακοπές σας στη Μυτιλήνη – Λέσβο καθώς και το πορτοφόλι σας.

Το σίγουρο είναι ότι όποιος επισκέπτεται τη Μυτιλήνη – Λέσβο εντυπωσιάζεται από τις ομορφιές του νησιού και τη φιλοξενία των κατοίκων και  φεύγοντας κουβαλά ένα σωρό από όμορφες στιγμές και αναμνήσεις.
Μάθετε για τις προσφορές μας που ισχύουν για περιορισμένο αριθμό δωματίων εδώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *